top of page

5

3ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

για φλάουτο ή βιολί και κιθάρα, ή για δύο κιθάρες

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων διαγωνισμών, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Κιθαριστικού Διαγωνισμού Σύνθεσης συνεχίζοντας τη συμβολή μας στον εμπλουτισμό και την προβολή της κιθαριστικής μουσικής δωματίου.

 

ΟΡΟΙ

-  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συνθέτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας.

- Τα έργα πρέπει να είναι γραμμένα για έναν από τους τρεις παρακάτω συνδυασμούς δύο μουσικών:

1. Φλάουτο (ή/και alto) και κιθάρα

2. Βιολί και κιθάρα

3. Δύο κιθάρες

Στην περίπτωση του φλάουτου μπορεί να γίνει και εναλλαγή με alto flute κατά τη διάρκεια του έργου.

- Η διάρκειά τους πρέπει να κυμαίνεται από 5 έως 10 λεπτά.

 

- Δεν υπάρχει περιορισμός συμμετοχής σε έργα που ήδη: ερμηνεύθηκαν δημόσια, εκδόθηκαν, δισκογραφήθηκαν ή βραβεύτηκαν σε άλλο διαγωνισμό. Δεν επιτρέπεται όμως η συμμετοχή έργων που έχουν συμμετάσχει στους προηγούμενους διαγωνισμούς της παρούσας διοργάνωσης.

- Κάθε συνθέτης μπορεί να συμμετάσχει με όσα έργα επιθυμεί (πολλαπλή συμμετοχή).

- Ημερομηνία λήξης είναι η 12η Ιουλίου 2018.

 

- Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους: Θόδωρο Αντωνίου (πρόεδρο), Κώστα Κοτσιώλη, Λεωνίδα Κανάρη, Απόστολο Παρασκευά και Δημήτρη Κοτρωνάκη.

Προβλέπονται τρία βραβεία:

1ο Βραβείο:

- Εκτέλεση του έργου σε συναυλία κατά τη διάρκεια του επόμενου Φεστιβάλ (2019) και ζωντανή ηχογράφηση ή βιντεοσκόπησή του.

- Έκδοση του έργου από τις εκδόσεις: ‘Παπαγρηγορίου - Νάκας’.

- Χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ.

 

2ο Βραβείο:

- Εκτέλεση του έργου σε συναυλία κατά τη διάρκεια του επόμενου Φεστιβάλ (2019) και ζωντανή ηχογράφηση ή βιντεοσκόπησή του.

- Έκδοση του έργου από τις εκδόσεις: ‘Παπαγρηγορίου - Νάκας’.

- Χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ.

 

3ο Βραβείο:

- Εκτέλεση του έργου σε συναυλία κατά τη διάρκεια του επόμενου Φεστιβάλ (2019) και ζωντανή ηχογράφηση ή βιντεοσκόπησή του.

- Έκδοση του έργου από τις εκδόσεις: ‘Παπαγρηγορίου - Νάκας’.

- Χρηματικό έπαθλο 150 ευρώ.

- Οι συμμετέχοντες συνθέτες διαγωνίζονται και με τις υψηλές καλλιτεχνικές απαιτήσεις του διαγωνισμού, οπότε η επιτροπή διατηρεί τα δικαιώματα να μην απονείμει, να μοιράσει ή να διπλασιάσει κάποιο ή κάποια βραβεία. Η δε κρίση της είναι τελεσίδικη.

- Η επιτροπή διατηρεί, επιπροσθέτως, τη δυνατότητα να απονείμει τιμητικούς επαίνους σε έργα των οποίων η βαθμολογία θα πλησιάσει αυτή των βραβευθέντων.

- Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μετά το πέρας του Φεστιβάλ, θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό του τόπο και θα κοινοποιηθούν στους βραβευθέντες και τους επαινούμενους μέσω e-mail, μέσω του οποίου θα λάβουν, επίσης, σχετική βεβαίωση – δίπλωμα βράβευσης σε ηλεκτρονική μορφή.

- Οι διοργανωτές εγγυούνται το ανώνυμο των συμμετασχόντων. Θα ανακοινωθούν αποκλειστικά τα βραβευμένα έργα και οι συνθέτες τους. Μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του συνθέτη, συμμετέχοντα έργα θα γίνονται γνωστά στους ενδιαφερόμενους που αναζητούν σχετικό ρεπερτόριο.

 

- Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ για ένα έργο και 20 ευρώ για κάθε επιπλέον έργο του ίδιου συμμετέχοντος (πολλαπλή συμμετοχή).

- Το κόστος συμμετοχής θα κατατεθεί στον λογαριασμό: ALPHA BANK: GR14 01 40 3860 3860 02101051 099 - SWIFT/BIC:CRBAGR, στο όνομα: ΚΟΤΣΙΩΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τα όποια τραπεζικά έξοδα καταβάλλονται από τον συμμετέχοντα.

 

- Στην παρτιτούρα, αντί του ονόματος συνθέτη, θα υπάρχει κάποιος πενταψήφιος αριθμός (παρακαλούμε ακανόνιστος) επιλογής του συμμετέχοντα.

Σε ένα e-mail στη διεύθυνση: contact@leonidaskanaris.com αποστέλλονται τα παρακάτω τρία αρχεία:

1. Το έργο σε μορφή pdf (και τίτλο αρχείου ‘score’ συν ο 5ψήφιος)  

2. Η συμπληρωμένη δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό (με τίτλο αρχείου: ΔΣ συν ο 5ψήφιος)

3. Σκαναρισμένο αντίγραφο (σε μορφή pdf) της απόδειξης κατάθεσης, με τίτλο αρχείου: ΑΚ συν ο 5ψήφιος.

Τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ.

 

Στις περιπτώσεις πολλαπλής συμμετοχής κάθε έργο έχει τον πενταψήφιό του, συμπληρώνονται ισάριθμες δηλώσεις συμμετοχής, κατατίθεται μια συνολική τραπεζική απόδειξη και αποστέλλονται όλα τα έργα με τα συνοδευτικά τους αρχεία με το ίδιο e-mail.

 

- Ενδεχόμενη ηχογράφηση (κανονική ή midi) του έργου είναι ευπρόσδεκτη και αποστέλλεται σε μορφή mp3 η aiff (μαζί με τα υπόλοιπα), με τίτλο ΗΧ συν τον πενταψήφιο. Αν το μέγεθός της είναι μεγάλο, αποστέλλεται με ‘we transfer’ στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.

- Οι συμμετέχοντες δηλώνουν, ότι σε περίπτωση που βραβευθούν: θα αποστείλουν εγκαίρως  πάρτες του έργου, επιτρέπουν την χωρίς αμοιβή προαναφερόμενη εκτέλεση και ηχογράφηση ή/και βιντεοσκόπηση του έργου τους.

 

- Τα προς έκδοση βραβευμένα έργα, θα εκδοθούν εφόσον είναι ανέκδοτα και με τους όρους που εφαρμόζουν ήδη οι παραπάνω εκδότες για παραγωγές ρεπερτορίου.

 

- Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει αυτόματη αποδοχή των παραπάνω όρων.

- Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον αρμόδιο του Διαγωνισμού Σύνθεσης: Λεωνίδα Κανάρη, στο e-mail: contact@leonidaskanaris.com ή στο τηλ.: 69760 68108.

bottom of page