5

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

35 διοργανώσεις "Διεθνές φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου".

Συνήθως κάθε πέντε, δέκα ,έστω και δεκαπέντε χρόνια γίνεται ένας απολογισμός. Τα 35 όμως είναι μια Ιστορία. Μια ιστορία ζωής , μουσικής και ειδικά κιθάρας, αρκεί να ανατρέξει κανείς στις αναμνήσεις του αλλά και στο site του φεστιβάλ (Guests 1978-2018), για να δει ονόματα απ'ολη την Ελληνική επικράτεια αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της Παγκόσμιας κιθάρας. Όλα αυτά τα χρόνια, κάθε Ιούλιο, οι κιθαρίστες αλλά και οι φίλοι της κιθάρας είχαν ραντεβού στον Βόλο, για να ακούσουν, να μάθουν και να διασκεδάσουν στην όμορφη πόλη. Δεν μπορώ παρα να είμαι ευτυχής και ικανοποιημένος ξεχνώντας όλη την κούραση και τις θυσίες που έκανα προσωπικά γι αυτό το φεστιβάλ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους σπουδαστές συμμετέχοντες όλα αυτά τα χρόνια, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν ήρθαν, όλους τους προσκεκλημένους που με την παρουσία τους  έδωσαν κύρος και φήμη, αλλά και όλους τους χορηγούς ,ιδιαίτερα την πόλη του Βόλου και τους φορείς της (Δήμος Βόλου , ΔΟΕΠΑΠ),που με την συνδρομή τους βοήθησαν στην επιτυχία αυτού του θεσμού.
Είμαι ευτυχής  που την φετινή γιορτινή ατμόσφαιρα θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Sergio & Odair ASSAD,το ντουέτο που έγραψε την ιστορία των ντουο κιθάρας τα τελευταία 30 χρόνια, και που με τις συνθέσεις του Sergio η κιθάρα πλούτισε το ρεπερτόριο της. Επίσης, θα ήθελα να σταθώ και να θαυμάσω την επιθυμία του Μιχάλη Κοκκινάκη (πρώην μαθητή μου και νυν καθηγητή κιθάρας), να γίνει εφέτος μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ. Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ να προσκαλέσει για συναυλία-ηχογράφηση το 1ο βραβείο της Γ κατηγορίας, σε συμπαραγωγή με την EGTA-Hellas.
Ελπίζω να σας δω όλους στον Βόλο.

Κώστας Κοτσιώλης

35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου


Ιδρυτής:

Κοτσιώλης Κώστας

 

Καλλιτεχνική Επιτροπή:

Ανδρόνογλου Γιάννης, Κονταξάκης Μιχάλης, Κοτρωνάκης Δημήτρης, Μήτσαλας Θάνος,

Μουζουράκης Αλέξης, Νιάρχος Μιχαηλάγγελος, Νούσης Γιώργος, Prieto Susana,

Desiderio Aniello, Tamayo Marco, Zoran Dukic

 

Καλλιτεχνικοί Σύμβουλοι:

Γεωργούλας Γιώργος, Ζουμπέκη Μαρία, Κοκκινάκης Μιχάλης, Κολέτσιος Κωνσταντίνος, Κουφουδάκης Αντώνης, Μπατσκίνης Αργύρης, Τσιμπώνης Δημήτρης

 

Υπεύθυνος Διαγωνισμού Σύνθεσης:

Κανάρης Λεωνίδας

 

Υπεύθυνος Τμήματος Flamenco:

Μαστροδήμος Σωκράτης

 

Οργάνωση:

EGTA - Hellas

Διεύθυνση Οργάνωσης:

Νούσης Γιώργος

 

Διεύθυνση Παραγωγής:

Τουλούδη Βούλα

 

Γραμματεία:

Λασκαρίδου Ντορίν

Ηχοληπτική Υποστήριξη:

Κολέτσιος Κώστας

 

Γραφιστικά - Φωτογραφίες – Video:

Τσιάλας Γιώργος